Reiki

Reiki

Wat is  Reiki?

Reiki is het Japanse woord voor de alles omvattende en alles doordringende levensenergie. Het woord Reiki bestaat uit de Japanse karakters Rei en Ki. Rei betekend universeel of onbegrensd, Ki betekend levensenergie of vitale kracht. Reiki betekent dus Universele Levensenergie.

Hoe werkt Reiki:

Reiki is een natuurlijke geneeswijze, waarbij de helende levensenergie wordt doorgegeven door middel van handoplegging. Tijdens een behandeling ben ik een doorgeefluik van deze energie.

Wanneer je bij mij komt voor een Reiki behandeling, dan mag je gekleed op de behandeltafel gaan liggen. Ik werk puur via mijn intuïtie en zal mijn handen daar leggen waar ik voel waar de healing op dit ogenblik het meest nodig is. Duur van de behandeling:  45 – 60 minuten.

Trek voor de behandeling gemakkelijke, niet knellende kleding aan, hierdoor lig je meer ontspannen op de behandeltafel. Mocht je het gauw koud hebben dan kan ik je toedekken met een dekentje.

Vindt je het onplezierig om aangeraakt te worden, geef dat dan voor de behandeling even aan, dan houd ik mijn handen net iets boven je lichaam. Je moet je zo comfortabel mogelijk voelen.

Voorafgaande aan de behandeling reinig ik mijn werkkamer energetisch met wierook of palo santohout. Vind je sterke geuren niet prettig, geef dit dan alsjeblieft bij het maken van de afspraak aan.

Wanneer de behandeling klaar is zal ik je voorzichtig overeind helpen en je een glaasje water aanbieden. Het is belangrijk om na de behandeling en de dagen erna goed water te drinken zodat je losgekomen afvalstoffen je lichaam kunnen verlaten.

Reiki op afstand

Omdat ik de Reiki 2 inwijding heb mogen ontvangen, kan ik de Reiki energie ook op afstand sturen. Hiervoor maken we een afspraak zodat je op de afgesproken datum en tijd rustig de tijd kan nemen om thuis de Reiki te ontvangen. Ga op het afgesproken tijdstip lekker ontspannen zitten of liggen. Leg je armen naast je lichaam en houdt je benen recht, kruis ze niet over elkaar.

Je ontvangt van mij altijd een berichtje wanneer ik ga beginnen en wanneer de behandeling is klaar is. Drink na de behandeling 2 grote glazen water zodat de energie door je lichaam wordt getransporteerd en de afvalstoffen, die vrij zijn gekomen, goed kunnen worden afgevoerd.

Of je nu bij mij thuis of op afstand een Reiki behandeling hebt ontvangen, ik neem altijd de volgende dag even contact met je op om te vragen hoe je op de behandeling hebt gereageerd.

reiki behandelingDe werking van Reiki:

Het bevordert het zelf genezend vermogen van het lichaam.

Het brengt lichaam en geest in balans.

Het werkt op lichamelijk, mentaal en emotioneel niveau.

Het brengt de energiehuishouding in evenwicht.

Het heft blokkades op en bevordert de ontspanning.

Het werkt bij alle levende wezens, de mens, dieren, planten, bomen.

Het bevordert zelfontwikkeling.

Reiki activeert het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Wat je zou kunnen ervaren tijdens een behandeling:

Een warme- of koude stroom, tintelingen over je lichaam maar je kan ook emotioneel worden. Dat mag! Op dat ogenblik word je geholpen om dingen los te laten. Laat het gewoon gebeuren. Ook plekken waar je pijn ervaart kunnen wat heftiger aanvoelen.

Contra-indicaties Reiki

Reiki heeft geen bijwerkingen. Voor een Reiki behandeling gelden een aantal contra-indicaties, waarbij géén behandeling mogelijk is:

Bij een botbreuk. Zodra een botbreuk is gezet, kan na toestemming van de (dieren)arts een Reikibehandeling wel tijdens het helingsproces worden gegeven.

Tijdens narcose. Wat wél fijn is in geval van een operatie is om de Reiki energie tot aan het moment van narcose te ontvangen zodat men ontspanning ervaart voor de operatie.

Bij een epileptische aanval of epilepsie. Afhankelijk van de ernst van de epilepsie, is het aan te raden voorafgaand aan een Reikibehandeling altijd eerst de arts te raadplegen.

Bij ernstige hartafwijkingen

Bij kanker, in overleg met de arts

Disclaimer:

Reiki is puur ter ondersteuning en geen vervanging van een behandeling door een medisch specialist of huisarts. Bij aanhoudende klachten adviseer ik contact te nemen met de behandelend arts.

× Hoe kan ik helpen?