Reiki

ReikiIn december 2012 was ik de praktijkruimte van Jason Goldsworthy, mijn reikimaster, en zag zijn diploma’s hangen. Waaronder die van reiki. Er werd uitgelegd wat reiki voor iemand kon doen. Ik heb me niet bedacht en in februari 2013 heb ik mijn Reiki 1 inwijding gekregen en in november van dat jaar de reiki 2 inwijding.

Wat is nu Reiki?

Reiki is het Japanse woord voor de alles omvattende en alles doordringende levensenergie. Het woord Reiki bestaat uit de Japanse karakters Rei en Ki. Rei betekend universeel of onbegrensd, Ki betekend levensenergie of vitale kracht. Reiki betekent dus Universele Levensenergie.

Hoe werkt Reiki:

Reiki is een natuurlijke geneeswijze, waarbij de genezende levensenergie wordt doorgegeven door middel van handoplegging. Wanneer je bij mij komt voor een reiki behandeling, dan mag je gaan liggen op de behandeltafel en laat ik de energie door mijn handen stromen en ik leg mijn handen op verschillende posities op of net boven je lichaam. De universele levensenergie Reiki stroomt dan door mij heen en doormiddel van handoplegging wordt de Reiki energie aan jou doorgegeven.

Bij een directe reiki behandeling lig je met kleding aan op een behandeltafel. Trek gemakkelijk zittende en niet knellende kleding aan. Hierdoor lig je meer ontspannen op de behandeltafel. Mocht je het gauw koud hebben dan kan ik je toedekken met een warme deken. Omdat ik tijdens de behandeling voel waar de aandacht het meeste nodig is zal ik op sommige plaatsen mijn handen langer rusten.

Door middel van verschillende handposities wordt de universele energie doorgegeven. Vindt je het onplezierig om direct aangeraakt te worden, geef dat dan voor de behandeling aan, dan houd ik mijn handen net iets boven je lichaam. Je moet je zo comfortabel mogelijk voelen. De Reiki behandeling kan ook gegeven worden terwijl je op een stoel zit.

Tijdens de behandeling zal er zachte muziek klinken en brand ik waxinelichtjes en wierook. Vind je dat niet prettig, geef dit dan alsjeblieft bij het maken van de afspraak aan. Ik krijg vanzelf een teken dat de behandeling klaar is en zal je vervolgens voorzichtig overeind helpen en je een glaasje water aanbieden. Daarna bespreken we wat we hebben ervaren.

Reiki op afstand

Omdat ik ingewijd ben in Reiki 2 kan ik ook Reiki sturen op afstand. Hiervoor maken we een afspraak zodat je op de afgesproken datum en tijd rustig de tijd kan nemen om thuis de reiki te ontvangen. Ga op het afgesproken tijdstip lekker ontspannen zitten of liggen. Leg je armen naast je lichaam en houdt je benen recht, kruis ze niet over elkaar. Je ontvangt van mij altijd een berichtje wanneer ik ga beginnen en wanneer de behandeling is klaar is. Drink na de behandeling 2 grote glazen water zodat de energie door je lichaam wordt getransporteerd en de afvalstoffen, die vrij zijn gekomen, goed kunnen worden afgevoerd.

Of je nu bij mij thuis of op afstand een Reiki behandeling hebt ontvangen, ik neem altijd de volgende dag even contact met je op om te vragen hoe je op de behandeling hebt gereageerd.

reiki behandelingDe werking van Reiki:

Het bevordert het zelf genezend vermogen van het lichaam.

Het brengt lichaam en geest in balans

Het werkt op lichamelijk, mentaal en emotioneel niveau

Het brengt de energiehuishouding in evenwicht

Het heft blokkades op en bevordert de ontspanning.

Het werkt bij alle levende wezens, de mens, dieren, planten, bomen.

Het bevordert de zelfontwikkeling

Wat je zou kunnen ervaren tijdens een behandeling: een warme- of koude stroom, tintelingen over je lichaam maar je kan ook emotioneel worden. Dat mag! Op dat ogenblik word je geholpen om dingen los te laten. Laat het gewoon gebeuren.

Contra-indicaties Reiki

Reiki heeft geen bijwerkingen. Voor een Reiki behandeling gelden een aantal contra-indicaties, waarbij géén behandeling mogelijk is:

Bij een botbreuk. Zodra een botbreuk is gezet, kan na toestemming van de (dieren)arts een Reikibehandeling wel tijdens het helingsproces worden gegeven.

Bij een narcose

Bij een epileptische aanval of epilepsie. Afhankelijk van de ernst van de epilepsie, is het aan te raden voorafgaand aan een Reikibehandeling altijd eerst de arts te raadplegen.

Bij ernstige hartafwijkingen

Bij kanker, in overleg met de arts

Reiki is geen vervanging van behandeling door een medisch specialist of huisarts