Bach Bloesems voor jezelf

Bachbloesemtherapie

In de afgelopen jaren heb ik diverse cursussen/workshops gevolgd om mij spiritueel te gaan ontwikkelen. Tijdens één van de cursussen viel mijn oog op de Bachbloesemtherapie cursus voor mensen. Ik herkende mijzelf en ook veel mensen in mijn omgeving in veel remedies en ik heb daarom besloten om deze cursus te gaan volgen om te proberen eerst zelf beter in mijn vel te komen. De lesstof was zó interessant en boeiend dat ik, nadat ik de cursus voor mensen met een goed gevolg had afgesloten, de bachbloesemcursus voor dieren er direct achter aan heb gedaan. Ook voor deze cursus ben ik geslaagd.

Enkele voorbeelden waarbij je bachbloesemremedies kunt gebruiken:

 • Bij angsten/paniek met een bekende factor: ziektes, spinnen, tandarts, faalangst etc. De angst is te benoemen.
 • Bij burn-out klachten/overspannenheid, oververmoeidheid, lusteloosheid, slapeloosheid.
 • Bij verdriet, depressie, neerslachtigheid
 • Wisselende stemmingen, prikkelbaar
 • Concentratieproblemen
 • Spanningen, nervositeit, stress, boosheid
 • Trauma’s (ook verder terug in de tijd) Shock
 • Te weinig zelfvertrouwen
 • Ondersteuning bij het afvallen
 • Perfectionisme
 • Ondersteuning bij verslavingen
 • Bedplassen bij kinderen
 • Moeilijk om kunnen gaan met veranderingen

Alle vormen van emotionele disbalans.

Ontstaan Bachbloesem in het kort:

Dr. Bach heeft ontdekt dat er twaalf gemoedstoestanden waren waarop mensen reageren als ze geconfronteerd worden met ziekte/disbalans. Na ontdekking van deze twaalf gemoedstoestanden besloot Bach zijn bloesems in te delen in zeven groepen, die ieder een specifieke gemoedstoestand weergeven.

Deze groepen zijn:

 1. Angst
 2. Onzekerheid
 3. Onvoldoende interesse in het hier en nu
 4. Eenzaamheid
 5. Overgevoeligheid voor invloeden van anderen
 6. Moedeloosheid en wanhoop
 7. Overbezorgdheid voor het welzijn van anderen.

Hij ontwikkelde 38 remedies en een Rescue Remedie, die toegediend kan worden in noodgevallen.

Ieder mens en dier reageert weer anders op ziekte of situaties waardoor deze men uit balans kunnen raakt. Bijvoorbeeld: angst, verdriet, stress, terugtrekken.

De visie van Dr. Bach is dat er holistisch naar een cliënt wordt gekeken. Bijvoorbeeld: iemand heeft maagklachten en gaat hiermee naar de huisarts. Het kan heel goed mogelijk zijn dat deze persoon heel veel spanning heeft en dat deze zich uit als maagklachten. Christiane Beerlandt heeft een prachtig boek geschreven: De sleutel tot Zelfbevrijding. In dit boek staan tal van aandoeningen/ziektebeeld en hoe deze zich lichamelijk uiten maar hun oorsprong hebben in het geestelijk welbevinden van een persoon.

Ze schrijft: Ziekte is een signaal en dat genezing optreedt wanneer begrepen wordt waarom juist die of deze ziekte zich uit bij de persoon. Dus als je je bewust bent van je leef-/gedragspatroon, dan ben je al een heel eind op weg om weer in balans te komen.

Er zijn 2 verschillende soorten remedies:

Type- en stemming remedies.

Type: hoe jij bent qua karakter.

En de stemming: hoe jij je op dit moment voelt.

Als de klacht al veel langer bestaat, dus chronisch is geworden, dan kan het ook een aantal maanden duren voordat de balans weer hersteld is. Neem hier ook alsjeblieft de tijd voor.

De typeremedies zullen dus langere tijd nodig zijn dan de stemming remedies. Een typeremedie zal ook altijd uit de meting komen.

Bach bloesem therapie is een geweldige geneeswijze. Het is een natuurlijk middel en niet verslavend. De remedies zijn ook naast de reguliere medicatie te gebruiken.

De Bach Bloesem Remedies helpen om van binnenuit te veranderen.

Bachbloesem kan ook aan kinderen worden gegeven.

De gevoelens van een kind en zijn/haar levenshouding kunnen op een positieve manier beïnvloed worden. Ook de gevoelens en reacties van een kind, gebaseerd op een vroegere gebeurtenis, bijvoorbeeld een geboortetrauma, een ziekenhuisperiode, een scheiding of het overlijden van een dierbaar persoon of huisdier, faalangst voor school, kunnen veranderen met behulp van de Bach Bloesem Remedies. Voor de conservering gebruik ik dan appelazijn.

Werking:

De Bach Bloesem Remedies werken niet direct op de lichamelijke symptomen zoals reguliere medicijnen dat doen, maar op de persoon als geheel. Ze helpen om je emotioneel beter te gaan voelen. Lichamelijke symptomen kunnen dan veranderen. Als wij de remedies toepassen bij klachten of ter voorkoming daarvan is de werking niet te voorspellen. Soms is er meteen een reactie, bijvoorbeeld een gevoel van ontspanning of zijn er plotselinge inzichten of veranderingen. Of we zien de reactie binnen enkele weken. Ook is belangrijk hoe lang een bepaalde klacht of emotie al bestaat. Meestal zie je aan het verdwijnen of veranderen van de lichamelijke of emotionele symptomen of de Bach Bloesem Remedies geholpen hebben. Het kan zijn dat bij het gebruik van de Bach Bloesem Remedies nieuwe, andere conflicten naar boven komen. Het komt ook voor dat na een duidelijke verbetering een stilstand of zelfs een terugval in het proces te zien is. De Bach Bloesem Remedies werken de emotionele lagen één voor één door. Ze onderdrukken dus niets.

We behandelen dus lichamelijke klachten niet rechtstreeks maar de remedies zorgen er voor dat de harmonie in het lichaam zich herstelt.

Mijn werkwijze:

Waarschijnlijk zit je al een poos niet lekker in je vel en heb je wel eens van Bachbloesem gehoord of je bent via via naar mij doorverwezen.

Als je het prettig vindt kun je een afspraak maken voor een consult bij mij thuis. We kunnen ook via Zoom: Beeldbellen, mail of telefoon contact hebben. We bespreken dan waardoor je uit balans bent en hoe zich dat bij jou uit.

Mijn ervaring inmiddels is dat niet iedereen altijd direct zo open is en alle problemen en oorzaken van de disbalans met mij bespreekt of dingen vergeet te zeggen en daarom heb ik besloten te werken met de biotensor.

Met dit instrument sta ik in contact met jouw onderbewustzijn. Ik meet, aanvullend op je verhaal, mijn cliënten altijd uit. Dit kan ik ook op afstand doen. Met behulp van je naam, geboortedatum, woonplaats en voor de eerste meting een actuele foto waar je alleen opstaat, tune ik in op je energie en vraag ik of je een remedie uit een groep nodig bent. De biotensor zal een Ja of een Nee aangeven. Bij een Ja vraag ik de hele groep uit. Bij een Nee kan ik naar een volgende groep gaan. Zo werk ik alle 7 groepen uit. Bij een consult op afstand mail ik je het resultaat van de meting en mijn advies. Over het algemeen komen er meer dan 7 remedies uit de meting. Dit kan soms best confronterend zijn, vooral als men een remedie nodig blijkt te zijn vanwege een bepaalde karaktertrek, maar vaak herkent men zich er wel heel goed in. Ik meet mijn cliënt helemaal uit tot welke remedies er in het flesje moeten. Dit zijn er maximaal 7. Ik overleg altijd of je je herkent in de meting en of je het eens bent met mijn advies. Desgewenst kan ik eventueel een remedie wijzigen. Ik vermeld de overige remedies, die uit de meting zijn gekomen en niet in je mengflesje komen, altijd als aandachtspunten/eyeopeners zodat je daar eventueel en desgewenst in de tussentijd al aan kan werken.

Zodoende krijg je een op maat gemaakt advies en dus voor jou passende remedies. Voor de houdbaarheid gaan er 20 druppels brandy in het mengflesje. Wil je geen alcohol in het mengflesje, geef dat dan s.v.p. even aan, dan kan ik er appelazijn voor in de plaats doen. Tenslotte vul ik het flesje af met bronwater.

Een mengflesje is goed voor 1 maand. Bij het juiste gebruik zal het flesje dus na 1 maand, of eerder op zijn. Indien nodig mag je de druppeltjes ook vaker gebruiken. Omdat ik meet in jouw huidige energie hanteer ik een maximum bedenktijd van 1 week. Binnen die week wil ik graag weten of ik het mengflesje voor je mag gaan maken. Als je na die week pas beslist zal ik je weer opnieuw moeten uitmeten met de daarbij behorende kosten die ik zal doorberekenen.

Wat handig is, is om een dagboekje bij te gaan houden. Je weet waaraan je werkt dus zul je na een poosje ook hierin gedragsverandering gaan merken. Het is altijd mooi om via deze manier vooruitgang te zien. Na een maand neem ik weer contact met de je op om te horen hoe het is gegaan in de afgelopen maand en of je nog een vervolgconsult en -mengflesje wilt. Op het mengflesje plak ik een etiket met de geselecteerde remedies, de dosering en de datum waarop ik het flesje gemengd heb.

Gebruik:

4 x per dag 4 druppeltjes of 2 x per dag 8 druppeltjes op de tong innemen. Je kunt de Bach bloesem druppels ook in een glas drinken, thee of yoghurt doen. Bij een baby kun je de remedies eventueel toevoegen aan de flesvoeding.

Als het kan, probeer de pipet/druppelaar niet in aanraking met het speeksel te laten komen. Dit zal de smaak en kleur van de druppels kunnen beïnvloeden, niet de werking.

Bij hele gevoelige mensen kan het fijn zijn om de eerste 3 dagen 3 x 4 druppels per dag, daarna 2 dagen 2 x 6 druppels per dag om vervolgens naar 2 x per dag 8 druppels te gaan. Dat kan soms voor gevoelige dieren ook van toepassing zijn.

Ben je zwanger, dan adviseer ik je bij het bestellen aan te geven dat je geen brandy in je mengflesje wil en gebruik de remedies gewoon meteen en streef ernaar de mix binnen de houdbaarheidsdatum (1 maand) op te hebben. Bewaar het flesje dan in de koelkast voor de houdbaarheid.

Het integreren van de remedies:

Ik kan als extra dienst voor mens en/of dier die in het buitenland woont, de remedies die uit het advies zijn gekomen integreren met de biotensor. Dat wil zeggen dat ik de essentie van de desbetreffende remedie voor 1 maand in het systeem van mijn cliënt kan zetten.

Of je kunt stoppen bepaal jezelf – ga op je eigen gevoel af. Je kan, na een tijd de remedies te hebben ingenomen, een aantal stopdagen inlassen. Je hebt gauw genoeg in de gaten hoe je hierop reageert. Voel je je nog steeds goed? Dan kun je stoppen. Merk je dat je toch weer meer klachten herkent? Ga dan nog even door en bestel dan een nieuwe meting/flesje bij mij.

Met ingang van 1-1-2021 is de prijs voor een kant en klaar mengflesje € 10,00

Ik werk met de originele Bachbloesem remedies.