Bachbloesemremedies voor dieren

bach voor dierenEen waardevolle ondersteuning voor dieren zijn de Bachbloesem remedies.

Wat doen de remedies?

In het kort: Ze buigen negatieve emoties om naar positief gedrag.

De ervaring heeft inmiddels geleerd dat met name bij gedragsproblemen het aan te bevelen is om met de hond op cursus te gaan zodat er gewerkt kan worden naar een goede (vertrouwens)band tussen baas en hond en dat je ook inzichten krijgt waarom een hond bepaald gedrag laat zien. Je leert het gedrag en lichaamstaal van je hond lezen.

Enkele voorbeelden in welke situaties Bachbloesem gegeven kan worden:

 • Bachbloesemremedies kun je geven aan dieren die niet lekker in hun vel zitten. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld wanneer een persoon of dier uit de roedel bijvoorbeeld door scheiding of overlijden is weggevallen. Ik heb hiermee al mooie resultaten mogen behalen. Vaak is het ook goed om de eigenaar ook met Bachbloesem te behandelen om zodoende samen weer in balans te komen.
 • Dieren met verlatingsangst, blaffen of dingen vernielen in huis.
 • Dieren (honden) die vaak hyperactief en ongeduldig zijn. Denk aan trekken aan de riem. Ook hierbij geldt: De Bachbloesemrremedies alleen zullen dit niet oplossen. Train dit ook met je hond.
 • Vuurwerkangst (begin hier zeker 2 maanden van te voren mee, ook hier geldt: begin op tijd met trainen zodat je hond/kat gewend raakt aan deze geluiden) Trauma’s (ook van langere tijd geleden)
 • Bekende angsten zoals: harde geluiden, schrikkerig zijn, bepaalde personen, dieren etc. Dus alle angsten die benoembaar zijn. Belangrijk is om aan een stukje zelfvertrouwen te werken. Hier kan een goede hondenschool je ook helpen.
 • Stemmingswisselingen, moeite hebben met veranderingen.
 • Ongewenst gedrag.
 • Last van stress/overprikkeling hebben.
 • In een asiel hebben gezeten. Bij herplaatsers is het een mooie manier ze te ondersteunen met verschillende remedies omdat je niet weet wat ze allemaal hebben meegemaakt bij hun vorige eigenaar.

Ontstaan Bachbloesem in het kort:

Dr. Bach heeft ontdekt dat er twaalf gemoedstoestanden waren waarop mensen en dieren reageren als ze geconfronteerd worden met ziekte/disbalans. Na ontdekking van deze twaalf gemoedstoestanden besloot Bach zijn bloesems in te delen in zeven groepen, die ieder een specifieke gemoedstoestand weergeven.

Deze groepen zijn:

 1. Angst
 2. Onzekerheid
 3. Onvoldoende interesse in het hier en nu
 4. Eenzaamheid
 5. Overgevoeligheid voor invloeden van anderen
 6. Moedeloosheid en wanhoop
 7. Overbezorgdheid voor het welzijn van anderen.

Hij ontwikkelde 38 remedies en de Rescue Remedie, die toegediend kan worden in noodgevallen.

Ieder dier reageert weer anders op ziekte of situaties waardoor deze uit balans raakt. Bijvoorbeeld: angst, verdriet, stress, terugtrekken.

Er zijn 2 verschillende soorten remedies:

Type- en stemming remedies.

Type: hoe je dier is qua karakter: onzeker, dominant etc. Een typeremedie komt altijd in het mengflesje en zal ook altijd uit de test blijven komen simpelweg omdat het dier nu éénmaal een bepaald karakter heeft zoals onzekerheid of juist dominantie.

En de stemming: hoe je huisdier zich op door omstandigheden op dit moment voelt. De stemmingremedies zullen na een poosje hun werk hebben gedaan.

Als de klacht al veel langer bestaat, dus chronisch is geworden, dan kan het ook een aantal maanden duren voordat de balans weer hersteld is. Geef de remedies dan ook de tijd om hun werk te kunnen doen. 

De Bachbloesem remedies zijn een homeopathisch/natuurlijk middel en werken niet verslavend. Ze kunnen ook naast de reguliere medicatie ingezet worden.

Als wij de remedies toepassen bij klachten of ter voorkoming daarvan is de snelheid van de werking niet te voorspellen. Soms zie je met een paar dagen al verbetering. In andere gevallen zien we een reactie binnen enkele weken. Vaak zijn het hele subtiele gedragsveranderingen. Ook is van invloed hoe lang een bepaalde klacht of emotie al bestaat. Meestal zie je aan het verdwijnen of veranderen van de lichamelijke of emotionele symptomen of de Bach Bloesem Remedies geholpen hebben. De Bach Bloesem Remedies werken de emotionele lagen één voor één door. Ze onderdrukken dus niets.

Mijn werkwijze:

Waarschijnlijk zit je huisdier al een poos niet lekker in zijn/haar vel en heb je wel eens van Bachbloesem gehoord of je bent via via naar mij doorverwezen.

Ik werk met de energie van dieren aan de hand van hun gegevens en een recente foto. Je hoeft dus niet met je huisdier naar mij toe te komen. Dit voorkomt veel stress voor hun. 

Stuur me s.v.p. via WhatsApp alle gegevens, zie hieronder en graag een beschrijving voor welk gedrag je ondersteuning nodig bent.

Instructies foto: 

Maak een foto van je huisdier in daglicht waar hij/zij duidelijk, alléén en het liefst volledig op staat. Dus géén lichaamsdeel van jou als eigenaar/gezinslid of een ander huisdier bij op de foto. Een eventuele kopfoto mag er ook bij gemaakt worden. Probeer je dier in de camera te laten kijken. 

Vermeld ook zijn/haar naam, eventueel ras, woonplaats en geboortedatum.

Nadat ik de gegevens heb ontvangen plan ik je dier in voor een meting. Woon je in de buurt van Almelo dan kun je op de dag van de meting het kant en klare mengflesje op een afgesproken tijdstip bij mij ophalen.

Woon je buiten Almelo, dan kan ik het mengflesje ook naar je opsturen. Vermeld dan in het WhatsApp bericht je naam, adres en emailadres, dit laatste voor de track & trace. Na het betaalverzoek te hebben voldaan plan ik een afspraak in om mij op je huisdier af te stemmen met de biotensor.

De biotensor is een meetinstrument waarmee ik mij via het onderbewustzijn afstem op de energie van jouw huisdier. Dit doe ik dus via hun energie op de foto en met behulp van de naam, geboortedatum, woonplaats.

Het advies stuur ik je per mail of WhatsApp toe. Over het algemeen komen er meer dan 6 remedies uit de meting. Voor dieren mag ik maximaal 6 remedies voorschrijven.  Ik laat je huisdier zelf met behulp van de biotensor de 6 meest passende remedies uitkiezen. Ook test ik het aantal druppels per remedie uit zodat ik kan monitoren of er vooruitgang te zien is. Je krijgt dus een op maat gemaakt advies en passende remedies voor het beeld wat hij/zij laat zien.

Ik vermeld de overige remedies, die uit de meting zijn gekomen en niet in het mengflesje komen altijd als aandachtspunten/eyeopeners zodat je daar eventueel en desgewenst in de tussentijd al aan kan werken. (Mocht er sprake zijn van ernstige gedragsproblemen dan adviseer ik je om contact op te nemen met een gedragstherapeut en/of met je hond op cursus te gaan.

Bach bloesemremedies ondersteunt, het is geen vervanging van de reguliere geneeskunde. Het is belangrijk met je hond op cursus te gaan zodat je je hond en zijn/haar gedrag leert lezen. Bel een Kynologenclubs of hondenvereniging om te vragen wat hun manier van lesgeven is. Bij ernstigere gedragsproblemen adviseer ik om een gedragsdeskundige te raadplegen, dit geld ook voor katten.

Helaas zijn de Bachbloesem remedies geen toverdrankje. Alleen het geven van de Bachbloesem volstaat niet. Je zal zelf ook de nodige liefde, tijd, aandacht en energie in het gedrag van je dier moeten stoppen om uiteindelijk de klachten te doen afnemen. 

Ik gebruik altijd een nieuw mengflesje en werk zo hygiënisch mogelijk. Houdt het pipetje schoon. Mocht het in aanraking met iets komen, spoel het met kokend water af om de inhoud van het flesje schoon te houden. Tenslotte vul ik het flesje af met bronwater. Een mengflesje is goed voor 1 maand. Bij het juiste gebruik zal het flesje dus na 1 maand, of eerder op zijn. Bij 2 weken consequent gebruik zit je dus op de helft van het flesje. Indien nodig mag je de druppeltjes ook vaker gebruiken. Bewaar het flesje in de koelkast.

Wat handig is, is om een dagboekje bij te gaan houden. Je weet waaraan je werkt met je dier, dus zul je na een poosje ook hierin gedragsverandering gaan merken. Het is altijd mooi om via deze manier vooruitgang te zien. Na een maand neem ik weer contact met je op om te horen hoe het is gegaan in de afgelopen maand en vraag ik je of je nog een vervolgmeting en flesje wilt.

Omdat ik beperkt open ben zul je in het verslag een nieuwe datum voor een vervolgmeting aantreffen zodat je verzekerd bent van een plekje op mijn agenda.

Je kan deze afspraak altijd minimaal 24 uur voor de nieuwe meting kosteloos annuleren. Zeg je de meting binnen de 24 uur af, dan ben ik genoodzaakt om het tarief voor een meting in rekening te brengen. 

Op het mengflesje plak in een etiket met de geselecteerde remedies en de datum waarop ik het flesje gemengd heb.

Gebruik voor dieren:

4 x per dag 4 druppeltjes of 2 x per dag 8 druppeltjes over bijvoorbeeld een lepel nat vlees geven. Het mag ook over de brokjes mits je zeker weet dat je dier alles op eet. Heb je meer dieren in huis, blijf er dan even bij totdat het voer op is.

Voor gevoelige dieren, je kent jouw maatje het allerbeste, kun je de dosering ook langzaam opbouwen Hieronder zie je de instructie:

Geef de eerste 3 dagen 2 x per dag 4 druppels

De volgende 2 dagen 2 x per dag 6 druppels om daarna door te gaan met 2 x per dag 8 druppels.

Het integreren van de remedies met de biotensor: 

Ik kan als extra dienst voor cliënten in het buitenland, de remedies die uit het advies zijn gekomen integreren met de biotensor. Dat wil zeggen dat ik de essentie van de desbetreffende remedie voor 1 maand in de energie van jouw dier kan zetten.

De ervaring leert inmiddels ook dat men in het begin heel trouw is met het geven van de remedies maar bij verbetering van de klachten verslapt gauw de aandacht. Plak daarom een memoblaadje op de koelkast of zet een timer in de mobiel zodat je huisdier de dosis krijgt.

Het is heel simpel: Geen remedies in de energie, betekent geen verbetering van de klachten.

Ik werk uitsluitend met de originele Bachbloesem remedies.

× Hoe kan ik helpen?