NEI 

Mijn opleiding voor NEI Coach heb ik gevolgd aan het Opleidingsinstituut voor Integrale Coaching & Therapie Jolanda Vleugel te Groesbeek.

Met NEI (Neuro Emotionele Integratie) gaan we op zoek naar de oorzaak van jouw klacht en wat ik aan tools te bieden heb om jou hierin te kunnen ondersteunen zodat jij weer in balans komt. Van klacht naar kracht. 

Deze afbeelding laat ik altijd zien in de PowerPoint presentatie als je bij mij komt voor een NEI behandeling. Wat jij nu ervaart is het topje van de ijsberg. Een lichamelijke of psychische klacht. Vaak is daar al heel wat aan vooraf gegaan en steeds denk je, ach, het kan nog wel. De onderste 2 stappen die heb je vaak helemaal niet in de gaten. Het is daarom belangrijk goed te luisteren naar de signalen die jouw lichaam jou geeft. 

Je voelt/ervaart niet voor niets pijn of disbalans. Wat wil jouw lichaam jou vertellen? 

In onderstaande video wordt heel mooi uitgelegd hoe het werkt met onverwerkte emoties en triggers en hoe Nei jou hierbij kan ondersteunen. 

 

https://vimeo.com/870082191

 

Jouw klacht bestaat vaak al langer. Dat kunnen fysieke klachten zijn maar ook emoties of issues waar jij in het dagelijks leven tegenaan loopt. Dingen uit het verleden die je niet kunt accepteren of verwerken. Of kun je bijvoorbeeld moeilijk nee zeggen, ga je daardoor heel vaak en ongewild over jouw grenzen heen en ben jij daardoor in een burn-out terecht gekomen? Durf je niet goed jouw mening te uiten uit angst wat men daar van vindt? Vind jij dat het nú de tijd is om hier wat aan te doen? Dan is de NEI methode wellicht een hele fijne techniek voor jou om hiermee aan de slag te gaan.

We beginnen altijd met de klacht te bespreken, daarna verricht ik een aantal voortesten waaronder of je goed geaard/geïncarneerd bent. Zo niet dan is dat de allereerste disbalans die ik voor jou in balans mag gaan zetten en ga ik eerst het Zielsprotocol uitvoeren. Mocht dit zo zijn dat gaat hier in het eerste consult de aandacht naartoe. Een sessie duurt tussen de 1 a 2 uur. Dat is ook de max voor ons beider energie. 

Vervolgens ga ik aan de hand van de klacht via de 5 elementen testen in welk element nu de verzwakking/verstoring zit. 

Vuur: Verstoring in emoties, gevoel, spiritualiteit, levensmissie

Aarde: Stofwisseling, voeding, vitaminen & mineralen, moeite met aarden

Metaal: Het energetische lichaam, levensenergie, meridianen, chakra’s, aura

Water: Erfelijk belast/angst – bouw (lichamelijk, geestelijk) in aanleg sterke/zwakke kanten

Hout: Fysiek: Lichamelijke conditie

Welke hulpbron versterkt jou op dit ogenblik?

Nu wij weten in welk element de disbalans zit waardoor jij deze klacht hebt vraag ik met de biotensor uit wat jou hierin kan versterken dus met andere woorden wat heb ik in huis om jou hierin te begeleiden zodat jij weer in balans komt. Dat is heel vaak een NEI sessie maar dat kan ook heel goed een EE sessie, Bachbloesem remedies, Healing, een Access Bars behandeling of Essentiële oliën zijn.

Mocht de versterker een NEI sessie worden, dan is nu het moment om te vragen wat jij wilt bereiken naar aanleiding van de sessie. Dus we hebben de klacht: je bent bijvoorbeeld moe. Wat zou jij willen? Jouw wens heeft altijd een positieve bewoording en zou kunnen zijn: Ik heb genoeg energie voor mijn dagelijkse bezigheden. Dit is dan de ingang waar we in de sessie naartoe gaan werken. Deze ingang zal nu nog negatief testen omdat jij je nu nog moe voelt. 

Door het leven heen heb je bepaalde dingen meegemaakt. Je onderbewustzijn wist even niet wat hiermee te doen en dus wordt het tijdelijk geparkeerd in één van je hersenhelften. Soms ben je het helemaal vergeten. Maar je onderbewuste weet het nog wel. In veel gevallen is iets ontstaan in de kindertijd of zelfs nóg eerder, in de buik bij je moeder of zelfs in vorige generaties/levens en zit verankerd in jouw hersenen. Het ligt opgeslagen in jouw Psycho Energetisch Geheugen (PEG)

Pas als er iets gebeurd waardoor het wordt getriggerd, komt het weer aan de oppervlakte en uit zich dit door ziekte of een gevoel van onbehagen.

Met de NEI methode zoeken we met de biotensor, ons bio-energetisch meetinstrument, in het onderbewustzijn naar de oorzaken van de disbalans. 


De NEI attributen waar ik tijdens de sessie mee werk. Onderaan zie je de biotensor. Daarboven de buisjes van de 5 elementen en overige hulpmiddelen die ik kan inzetten tijdens een behandeling. 

Uitleg NEI Protocol: 

Via een speciaal protocol/vragenlijst ga ik in jouw onderbewustzijn op zoek naar antwoorden.

Orgaan Reflex Punten: 

We hebben in ons lichaam diverse Orgaan Reflex Punten (ORP’s) zitten. Aan ieder orgaanreflexpunt zijn emoties gekoppeld. De vraag is: op welk orgaanreflexpunt, zit welke emotie vast en is deze emotie wel van jezelf? Of heb je hem overgenomen? En dan van wie? En ook een belangrijke: door wie of wat ervaar jij nu deze klacht? 

Vervolgens gaan wij via de tijdlijn terug in de tijd om de Oorsprong van de klacht te achterhalen. We gaan op zoek naar de oerpeg/oer-emotie. Het is jouw proces en jouw onderbewustzijn zal aangeven tot hoever wij terug mogen gaan in de tijd. Alles gebeurt op jouw tempo. 

De oorspronkelijke situatie wordt vervolgens uitgemeten. We gaan nog een keer testen welk orgaanreflexpunt verzwakt was in de originele situatie en welke emotie destijds gevoeld is en ook weer of het een emotie van jezelf is en In Relatie Tot wie of wat de klacht is ontstaan. Soms komt het voort uit een vorig leven of een vorige generatie. Dan hebben we het over een overgenomen emotie van bijvoorbeeld ouders/voorouders. Ook dat is een mogelijkheid.

Gemis Basisbehoefte en/of Belemmerende Overtuigingen kunnen ook een onderdeel zijn van jouw klacht: 

Ook kun je als kind een heel noodzakelijke basisbehoefte hebben gemist. Bijvoorbeeld liefde, waardering, zorg, aanmoediging, aandacht. Er zijn zoveel factoren waardoor disbalans kan ontstaan.

Evengoed kunnen belemmerende overtuigingen jou parten spelen. Bijvoorbeeld: Is jou keer op keer verteld dat jij niets kunt, dat je dom bent? Denk je dat je niet voor geluk geboren bent? Vind jij dat je het niet waard bent om…. Mensen zitten niet op mij te wachten, vul zelf maar in. Het zijn allemaal overtuigingen die je bent gaan geloven. Deze overtuiging gaan we uit jouw energie halen zodat deze jou niet meer belemmeren om te doen wat je eigenlijk zou willen doen.

Integratie:

Als we het hele verhaal duidelijk in kaart hebben dan ga ik over tot integreren. Normaal gesproken masseer ik de reflexpunten (0 punten) die zich in de oren bevinden. Tijdens de Coronaperiode vraag ik uit of ik mag integreren via de 0 punten of dat het met de biotensor mag. Ik zet met het integreren het proces in de hersenhelften in beweging zodat het oude: jouw klacht, in balans komt met het gewenst resultaat: Jouw ingang. Ik ben moe versus ik heb voldoende energie. Aan het einde van de sessie gaan we jouw klacht: ik heb voldoende energie opnieuw uittesten en deze zal doordat we alles hebben geïntegreerd nu positief testen. 

NEI is een hele mooie techniek om op een zachte manier, disbalans op te sporen en door middel van integratie de beide hersenhelften weer met elkaar te laten balanceren. Het is niet nodig om een geleden trauma opnieuw en diep te ervaren. 

We zetten met NEI processen in beweging. Jouw onderbewustzijn bepaald zelf het tempo waarin de laagjes worden opgelost. Soms willen we te snel maar als je onderbewustzijn het beter vindt om het in kleinere stapjes te doen dan zal dat ook zo gebeuren.

Eventueel wordt er aansluitend aan de behandeling passende Bachbloesem remedies uitgetest. 

Wil jij graag weer in balans komen en voel je dat de NEI methode wat voor jou is stuur mij dan even een privé bericht via mijn Facebook pagina of een WhatsApp zodat we een afspraak kunnen inplannen. 

Locatie: Almelo

Duur 1e behandeling: 1 a 2 uur, inclusief uitleg en afhankelijk hoeveel elementen er verzwakt zijn.

Vervolgbehandeling: 1 a 1 1/2 uur, afhankelijk hoeveel elementen er verzwakt zijn.

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik helpen?