EE Emotioneel Evenwicht

 

Emotioneel Evenwicht (EE)

De EE techniek kan worden ingezet om een disbalans te neutraliseren als men bijvoorbeeld verdriet, depressie, paniek/angststoornissen ervaart.

Bij een NEI behandeling beginnen we altijd met het uitvragen in welk van de 5 elementen disbalans zit. Soms zijn meerdere elementen verzwakt. Via de biotensor vraag ik uit wat jou hierin kan versterken dus met andere woorden wat heb ik in huis om jou hierin te begeleiden. Dat is heel vaak een NEI sessie maar dat kan ook heel goed een EE sessie, Bachbloesem remedie, Healing of Essentiële oliën zijn.

Emotioneel Evenwicht

5000 jaar geleden ontdekten Chinese wetenschappers hoe het lichaam geproduceerde energie (Chi) over het lichaam verspreidt.

Deze energie vloeit van de organen via speciale banen van de tenen naar het hoofd en borst en vice versa en van de vingers naar het hoofd en borst en vice versa. Deze banen worden meridianen genoemd en deze transporteren de energie door ons lichaam.

Wanneer bepaalde emoties niet optimaal verwerkt wordt, ontstaan er energieblokkades in de meridianen. Hierdoor kan de energie niet meer goed doorstromen en kan een blijvend storend effect optreden in onze energiehuishouding en onze emotionele balans.

Men heeft ook ontdekt dat specifieke punten, op strategische locaties, wanneer ze gestimuleerd worden, een direct effect hebben op het energieniveau in de meridianen en daardoor op de gebieden en organen waarmee ze verbonden zijn. Dit stimuleren kan door: Massage, tikken, druk, warmte, kou, laser, licht, ultrasound.

De meridianen zijn vernoemd naar de organen of functies die ze activeren.

Iedere meridiaan reageert op specifieke emoties. Als een orgaan verzwakt is dan wordt men gevoeliger voor emoties. Door de meridianen te behandelen kan men emoties beter verwerken en ontstaat er weer een natuurlijke, emotionele balans.

 

Hoe gaat een sessie in zijn werk?

We spreken bij mij in de praktijk af of we kunnen een afspraak inplannen via Zoom – videobellen. Het is belangrijk dat we goed oogcontact hebben omdat bij een bepaald gedeelte van de behandeling het belangrijk is dat je mijn vinger met je ogen gaat volgen.

We gaan eerst je klacht bespreken. Dit kan een emotionele of fysieke klacht zijn. Dit wordt de ingang van de sessie.

Vervolgens ga ik intunen op jouw energie door een aantal voortesten te doen en vraag ik aan jou om contact te maken met de emotie/klacht waar we deze sessie aan gaan werken. Je mag deze emotie een cijfer geven tussen de 10 en de 0. 10 is heel hevig, 0 is de opgeloste emotie. Deze score geeft weer hoe jij op dit ogenblik de emotie ervaart. Daarna ga ik met de biotensor contact maken met jou onderbewustzijn en vraag ik welke score jouw onderbewustzijn aan de klacht geeft. Wij volgen altijd het onderbewustzijn. Dan ga ik mbv de biotensor vragen in welk deel van jouw lichaam zich de meridiaan bevindt waar de disbalans in zit: hoofd, romp of hand? En daarna om welke meridiaan het gaat. 

Nu we de verzwakte meridiaan hebben gevonden gaan we kijken welke negatieve emotie hieraan gekoppeld is. Het is belangrijk om deze positief te maken. Dat gaan we doen door de verzwakte meridiaan te stimuleren dmv massage/tappen en een positieve affirmatie. We zetten tegenover de negatieve emotie, een positieve. We gaan in positieve bewoording bevestigen wat men wenst. Dit om de gehele proces te versterken.

Terwijl jij de meridiaan die verzwakt is gaat masseren/tappen, laat ik je de affirmatie in stukjes opzeggen.

Daarna mag je voelen welke score jij de emotie nu geeft en zal ik hem ook gaan uitmeten met de biotensor. Het doel is om naar de score 0 te werken. Ik zal dan met de biotensor de volgende meridiaan gaan opzoeken die tevens verstoord is. En zo beginnen we de hele procedure van voren af aan. Net zolang totdat we op 1 of 0 zitten.

Als we de 1-0 hebben bereikt gaan we de behandeling vastzetten (neurologische integratie) in jouw energie.

Hiervoor krijg je opdrachtjes van mij die je mag opvolgen.

We gaan o.a. het acupunctuurpunt behandelen, mag je met je ogen mijn vinger volgen, er wordt een paar keer hardop geteld en mag je een liedje gaan neuriën. Het integreren is er voor om de beide hersenhelften weer in balans met elkaar te krijgen. Geen zorgen, ik praat je er helemaal doorheen.

Het klinkt misschien allemaal ingewikkeld maar nogmaals, ik praat je er stapsgewijs doorheen.

Na afloop schrijf ik alles op jouw Protocol kaart. Welke meridianen er zijn behandeld. Dit is tevens jouw huiswerk voor de komende 2 weken. Je mag 3 x per dag de meridianen tappen. Belangrijk is om dezelfde volgorde aan te houden als die we met de sessie hebben gedaan. Ook spreek je tegelijkertijd de affirmatie er weer bij uit.

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik helpen?